JANGAN SALAHKAN DIRI MU

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Kenapa?? Kenapa perlu ko remove aku dari friend list mu wahai kawan ku?? Ko tau kan skung ni aku tengah dalam dilemma.. Kenapa perlu ko tambah lagi dilema ini?? Bukan ko cakap ko sayang aku kah?? Bukan ko cakap ko kawan aku selamanya kah?? Atau, begini caranya ko layan seorang kawan yang langsung ko tidak pernah jumpa?? Atau pun ko menyesal dan rasa tidak selamat berkawan dengan aku?? AHAHAHA!!!!

Ndak pa. Jangan salahkan diri ko.. Aku tetap sayang ko.. Walau ko remove aku sekali pun. AKu ingat lagi, masa aku remove ko dulu. Hampir satu jam kita bergayut di telefon.. Dan sejak itu, ko bagi aku warning, kalau aku remove ko lagi, maksudnya aku tidak akan pernah kenal siapa diri ko. Tapi apa yang ko buat skung ni?? Ko pernah rasa bagaimana sakitnya seorang kawan remove kawannya tanpa mengetahui apa sebabnya kan?? Dan skung aku merasai perasaan sama. Tapi jangan risau, aku langsung tidak marah.. Sekali lagi jangan salahkan diri ko..

Aku menipu kalau aku cakap aku ndak sedih. Membohong aku kalau aku cakap aku ndak menangis!! Yaa.. Kalau aku bagitau pun aku menagis sini apa ko boleh buat di sana?? Ko boleh lap air mata ku ni?? Ko boleh ubat hatiku yang luka ini?? Rasanya tidak. Jadi, apa perlunya aku menyatakan kesedihan aku kepada seorang kawan yang aku sayang?? Aku tidak sanggup melihat kawan aku menderita dengan masalah aku. So, stop balmming ur self dear.. Pliss.. Aku skung ni kuat! Sebab aku nampak senyuman ko.. AKu boleh rasa, masih ada orang yang sayang aku. Meskipun si kazen dah kecewa dengan aku. Oh! Aku menjauhkan diri?? Hahahaha.. Iya.. Aku 'menjauhkan diri sangat' dari dia.. Puas?? Kirim salam dengan dia. Kalau hujung minggu ni dia mau pegi Valencia pun aku dah tak kisah. Kalau aku kisah pun, aku boleh buat apa?? Kamu kan just cabar mencabar ja nak kenalkan aku ngan dia?? HAHAHAHA!!!


Kawan ku, aku minta maaf. Mungkin selama ini aku tidak menjadi kawan yang baik untuk ko. Dan aku ndak tau lagi apa perlu aku buat. Pasal miz call tuh, aku betul2 tidak perasan. Sebab skung ni aku memang malas mau kisah pasal hp aku. Petang tadi, ko buzz aku di FB cerita pasal mizz call baru aku sedar, aku ndak jeguk pun hp aku dari pagi.. Aku minta maaf sangat2.. Ah!! Mesti ko bosan dengar aku asyik minta maaf ja kan?? So, mungkin sebab itu ko mau menjauhkan diri dari aku.. Jangan risau, sekali lagi aku tegaskan, Jangan pernah salahkan diri ko. Aku redho dengan semua ini. Aku kuat!! Aku boleh melaluinya..

Sebelum ni, aku pun pernah bergaduh dengan banyak orang.. Hadifar-Fyda, Aziyan Gie, Mohd. Zafrin Nordin.. Mereka ini adalah antara kawan aku yang paling baik. Buat masa ini, alhamdulillah, aku telah berbaik dengan Hadifar-Fyda dan Aziyan Gie. Tapi tidak dengan Mohd. Zafrin.. Mungkin kerana aku bukan kawan yang baik untuk dia.. Ko plak?? Sangat berharga untuk aku. Tapi bagaimana posisi aku pada dirimu?? INGAT!! JANGAN SALAHKAN DIRI MU.. My Name Is SAAT :(

No comments: