"SAYA TIADA TANGAN"

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Air mata menitis tatkala melihat ketabahan adik Tae-Ho.. Langsung tidak putus asa dengan kekurangan yang ada.. Sungguh menyentuh hati.. Segala kekurangan yang dia alami, tidak dijadikan satu alasan untuk tidak senyum.. Lihatlah kita yang sempurna anggota.. Terkadang kita lupa senyum dan lupa untuk mengucapkan syukur.. Kadang2 sempat lagi menyalahkan takdir atas kekurangan yang di miliki tetapi tidak berusaha untuk mengubahnya.. Bayangkan kalau kita berada di posisi adik Tae-Ho..


Kalaulah aku boleh menjadi tabah seperti adik ini.. Ya Allah.. Sesungguhnya, aku bersyukur.. My Name Is SAAT : |

AKU NDAK SUKA CUTI!!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Owh.. Aku masih lagi di Opiz.. Ntah ndak tau mo buat apa.. So, aku coret-coret lagi lah blog aku ney.. Aku kemas2 meja di opiz ni.. Aku tengok ngan month planner aku.. OMG!!! Esok dan lusa (30 & 31 Mei) adalah hari cuti.. Apa mau buat arrr?? Adusss.. Tiba2 hal ini buat aku runsing.. Mana taknyer.. Aku teda kawan yang rapat di sini.. Jadi, apa aku mau buat untuk tempoh dua hari bercuti ney?? Adesss... Malasnyaa!!

Miahahaha.. Mesti korang pelik kan.. Selalunya korang sangat gumbira bila tibanya hari cuti.. Tapi aku??.. The answer is YES.. Aku sangat tidak suka cuti semenjak aku stay di KK ni.. Walaupun banyak pusat hiburan dan pusat shopping, aku rasa macam takder makna lax untuk aku.. Sebab aku bukan jenis orang yang suker ngan sumer tuh.. Kalau aku jenis kaki wayang, of coz hari esok adalah hari yang aku tunggu. Kalau aku jenis kaki shopping, esok adalah hari yang paling aku suka.. Kalau aku sorang kaki jalan, sah2 aku akan manfaatkan hari esok dan lusa dengan pelbagai aktiviti.. Masalahnya, aku BUKAN jenis begitu.. Aku akui, aku suka window shopping.. Tapi, kalau jenjalan sorang2.. Cepat ja rasa penat.. Kalau jalan ramai2.. Of coz akan begilaxx sepanjang hari.. Masalahnya skung, aku teda kawan yang mau di ajak jalan..

Pernah kamu jumpa orang malas cuti selain aku?? ^_^

Adoi.. Apakah yang melanda aku ni??  Mau jugak ku rasa balik Tawau. Tapi dua hari ja cuti.. Kompom ndak cukup untuk aku melepaskan rindu kepada semua kengkawan aku.. Adoii.. Sandinya jugak.. Takkan aku abiskan masa di rumah ja esok?? Tengok TB, makan, tidor.. Lepas tu?? Melakukan aktiviti yang sama untuk tempoh 48 jam?? OMG!! Begitukah kehidupan ku??

Ahhh!! Ndak sukanya aku!! First tyme ku rasa cuti yang sungguh tidak hebat. Kalau di Tawau, ada ja aku buat. Kalau ndak balik kampung, konfirm lepak2 ngan member t-vac (Tawau Viva Auto Club) sambil kutuk mengutuk dan ketawa kuat2.. Uhuhuhu.. Kalau endak pun, pegi berenang di Shan-Shui atau di Bombalai sambil makan2.. Aduyayy!! Bingungnya aku menghadapi cuti dua hari ini.. Rumah dah siap kemas dah semalam.. Kain sumer dah bercuci.. Akibat kebosanan semalam.. So, hari esok mau bikin apa dong?? Ayarkk.. Tetiba aku jadi buntu memikirkan hari cuti ni..

Apa ku mau buat ah?? Datang opiz?? Takkan lah aku begitu rajin?? Hurmm.. Tapi itu juga satu option kan?? Datang opiz, buat playlist, jingle dan Log Siaran Automasi.. Ngeh Ngeh Ngeh.. Mau ndak mau.. Aku terpaksa.. Kan bagus kalau Tawau ngan KK ni dekat jak.. Ini tidak.. 8jam perjalanan jugak baru sampai.. Adess.. Bingungnyaa!! My Name Is SAAT :)

AKHIRNYA..

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Fuhh~~ Lega sangat!! Tiada kata yang bley ku gambarkan betapa aku sungguh lemah jantung antara jam 8 hingga jam 10 tadik.. Akhirnya.. Semua selamat ku gagahi bersama rakan penyampai Dj Sofea hari ini.. Untuk pertama kalinya kami muncul di hadapan anda menerusi saluran 180 (Astro) TVi.. Alhamdulillah.. Syukur sangat semuanya mampu ku jalani dengan sempurna walaupun macam ada jak yang kurang.. Ngeee..

Semalam, susah sangat nat tidor.. Jam 1.30 pagi baru leh lelapkan mata.. Ntah lah.. Risau pasal TVi tak jugak.. Hurmm.. Lepas tuh, dalam jam 3 tersedar lagik.. Jam 5 pagi, tersedar sekali lagik.. Lepas tu susah dah nak tutup mata.. Ntah mana silapnyer.. Mungkin sebab petang semalam aku dah fullblast tidow kot.. Ngeee... Apa yang pasti, aku sangat bahagia sebab aku ditemani dengan sms dari si Kazen.. Hihihihi.. Tak boley tido, so bacer apa yang dah di send dan apa yang di recieved lor.. Malas nak ganggu konsentrasi dia tengok bolaaa.. :)

Buka ja lappy, lepas sign in FB terus aku bukak blog si sepupu.. Aku kan pembacer setia blog dier.. Kang, kalu dia tak update entry memang aku raser nak call jer dia suh update.. Hihihi.. Entry baru dia kali ni ader gak sentuh pasal aku.. Tetiber aku raser bersalah gak.. Rupenyer dia puji2 aku tu ada niat.. Dan for sure dia ikhlas.. Huhuhu.. Maafkan aku sepupu.. So, from now on... U bebas nak puji or kutuk aku.. Sebab aku suker kawan ngan ko.. Ko sorang yang berterus terang.. Just love it.. Ok sepupu.. Sekarang ni, u jangan lah memalu puji i k.. Dengan berbesar hati.. Hihihiii.. Tak sabar nak tunggu pujian yang seterusnya.. Hohoho.. Jangan gi tau Kazen aku mintak puji dari ko ar.. Xoxoxox

Semalam gak aku cuci baju yang bertan2 tuh.. Cuci tangan okey.. Mesin basuh kat umah tu boleh spin jer.. Cuci ndak bulih.. Aisshhh.. Takper.. Boleh keluarkan tenaga kan.. Semalam gak aku mau makan meggie.. Tapi nda jadi.. Sebab aku teringat ngan kata Kazen.. Sekali dah try, confirm lepas ni nak lagi.. Walaupun sebenarnya sebelum ni aku pencinta maggie.. Huhuhu.. Kalau 2 bungkus tu memang aku leh abiskan sendiri.. Tapi skung tidak lagi... :) So makan nasik putih ngan ikan Sardin jew.. Lepas makan, tengok tv.. Cerita Cerekarama di tv3 tuh.. Hebat gak.. Lakonan Aqasha.. Aku tengok dorang cool jer depan kamera.. Aku macam mana lax?? Cool ker HOT?? Hahaha :P

Daripada maklum balas kawan2 dan rakan2 FB, Alhamdulillah.. Sumer kata best.. Penerbit pun puas hati gak.. Yang penting, lepas kami abis bersiaran langsung tuh, diew terus offer nak belanja makan.. Aku memang pantang kalu orang ajak makan.. Nak2 lagi kene belanja!! Haha.. Relax jew aku bukak baju kadazan dusun tuh depan Dj Sofea.. Exited sangat!! Badan kerempeng.. Tukar baju, cuci make-up dan jalann.. Tak jauh pun, di sebelah opiz jew... Aku order Laksa... Lamaaa tak makan.. Dulu di Tawau, selalu makan dengan kawan sekerja.. Dan skung, kalu mengidam, aku tau mana tempat nak carik itu Laksa Pineng.. :)

Kotobian Tadau Tagazo Do Ka'amatan ^_^

Alamak!! Tetiber luper nak Bluetooth gambar ngan Dj Sofea.. So, tak dapat arr upload picture.. Kang kalu dah Bluetooh nanti, aku upload lah arr.. Apa yang dapat aku simpulkan, aku malu dengan camera.. Sebab camera tu jahat.. Aku suka ngan Sofea.. Sebab dia pun celopar macam aku gak.. Aku berterima kasih pada semua atas sokongan yang diberikan.. Dan Special thankz utk Sepupu dan Kazen yang selalu memberikan semangat dan keceriaan.. Dan yang terakhir, Aku Rindu Mau Balik Tawau!!! Kotobian Tadau Tagazo Do Ka'amatan .. My Name Is SAAT :)

AKU INSAN BIASA

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Olaa.. Rindunyaaa bah!! Huhuhuhu.. Ari ni aku datang opiz. Tu pasal leh update entry tuh.. Ngee.. Hari ini aku duty pagi.. Awal pagi dah gi opis.. Letih badan bermain badminton masih terasa lagik. Tapi tak leh salahkan sapa2.. Sebab aku sendiri yang nak main.. Yang penting PUAS!! Huhuhuhu.. Malam tuh, ada kejadian sedih menimpa aku. Tapi, skung dah ok dah.. Thankz kerana memahami..

Anyway, aku letih sangat nih.. Baru jer abes raptai untuk siaran Tv-i esok.. Kalau yang berkelapangan tuh, jangan lupa tune ke channel 180 (astro) bermula jam 9 pagi hingga 10 pagi okies.. Aku ngan kawan aku, Dj Sofea akan memunculkan diri kami untuk pertama kalinya.. Hihihihihi...

Best Pwendz Poreber.. LOL

Berkenaan tajuk hari ini, Aku Insan Biasa. Terasa nak menulis bila seorang kawan asyik memuji aku ja.. Malu dowh.. Dan aku rasa pujian yang diberikan itu tidak layak untuk aku.. Ahh.. Sedar diri dong Saat.. Pujiannya itu sungguh berlebihan. Sedangkan dia belum pernah berjumpa dengan aku lagik.. Uhuhuhu.. Ini membuautkan aku bertambah malu.. Bagaimana kalau nanti dia berjumpa dengan aku?? Dan dia melihat sifat ku yang sebenar?? OMG!! Ndak sanggup aku melukakan hatinya.. Sedangkan skung ni pun, dia selalu sakit hati sebab aku.. Tapi kenapa erk?? Dia sayik cerita pasal kebaikan aku jer.. Tapi tidak kutuk aku.. Sebab aku dah buat dia nagis banyak kali.. Uhuhuhu.. Ohh.. WonderPet.. Ko dah cukup sabar menjadi kawan aku.. Kod ah cukup tabah menjadi kawan aku.. Dan ko adalah yang paling baik yang pernah jadik kawan aku.. Sebab, selama ni, kawana ku selalu buang aku sebab aku ni jahat lorr.. Especially suke kasi sakit hati.. Even kejadian yang dimaksudkan bukan atas kawalan aku.. Thankz for being my pwendz dear.. And thankz too sebab bagi pujian yang sangat2 besoo.. Harap2 selepas ni ko jangan letak harapan sebegitu tinggi lagik.. Kang kawan2 ko jeles lax.. Hihihi :P

Esok adalah hari yang cukup mendebarkan.. Ntah kenapa aku rasa takut sangat.. Tapi yang pasti, aku berdebar-debar.. Wish me luck ya kengkawan.. Sekali lahgi, jangan lupa, jam 9 sampai jam 10 esok.. SECARA LANGSUNG dari Sabah.Fm ke saluran TV-i (Saluran 180 Astro) Menerusi program i-Bagus Bah... Aku perlukan sokongan dan komen anda.. Esok aku akan pakai baju tradisional kaum Kadazan Dusun.. For the first tyme..

Okeylah.. Pendek jer entry hari ni kan.. Tak larat dah nak menulis.. Kepala ni asyik teringat ngan bantal kat umah tu jer.. My Name Is SAAT :)

TERUJA YANG TERAMAT!!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Ndak tau mau cakap apa.. Sangat gembira yang tidak terkata meskipun rasa berat hati untuk terima.. Thankz to Dr. Morusmaal atas kesudian dia memberikan aku Set Bermain Badminton. Langsung tidak pernah terfikir akan mendapat sesuatu daripada beliau.

Nak dijadikan cerita, beliau ni merupakan seorang artis yang mula bertapak dalam industri sejak 2010 yang lalu. Telah menerbitkan sebuah album yang berjudul 'Oh Ibu & Ayah' yang dilengkapkan dengan 10 buah lagu ciptaan dan nyanyian beliau. Antara lagu yang sering dimainkan di corong-corong radio adalah Oh Ayah & Ibu, Pelangi Indah, Jasa Guru, Turun Padang dan banyak lagi.. Kebanyakan lagu beliau berkonsepkan kekeluargaan dan bertujuan untuk memberi nasihat.

"Berikanlah Kasih, sesuci murni,
Agar kita juga disayangi,
Tiadalah rugi,
Hindari hasad dengki,
Bahagia hingga hingga akhir nanti,
Redhakanlah, Sayangilah"
MorusMaal
Mesti u olz nak tengok set tu kan?? Haaaa.. Ni hah..

Menurut kawan aku, Harga set ni melebihi RM5++!!! Oh..
Aku memang tak mampuu..
Thankz a lot to Dr atas hadiah yang cukup berharga ini. Aku sangat teruja.. Dan sesuatu yang menarik kerana malam ini aku juga akan bermain badminton.. Tapi, tahukah kamu, aku sebenarnya berat hati untuk menerima hadiah ini. Kamu tengok lah harganya tuh kan.. OMG!! Aku tau, dia memberikan semua ini dengan ikhlas hati.. Namun, apa yang harus ku berikan?? OMG!!! Malunyaaa... Apapun, credit tu Aziyan Gie sebab mengasitau Dr yang aku suka putar lagu "Oh Ibu & Ayah" masa aku bertugas di Tawau dulu.. Ngeeee .. My Name Is SAAT :)

AKU SEMAKIN GUM-BIE-RAH

Asalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Entah sampai bila atau mungkinkah tiada penghujungnya.. Namun kenyataannya aku sedang menikmati waktu kegembiraan ku.. Alhamdulillah.. Setiap masalah mesti ada jalan penyelesaiannya kan?? Dan yakinlah, bahawa setiap ujian yang datang itu ada sebabnya.. Macam biasa, aku suka berkongsi. Sebab blog ni umpama diari aku. Umpama tempat untuk aku meluahkan perasaan. Medan untuk aku menceritakan segala-galanya.. Eh.. Segala-galanya ker?? Hahahaha!! Not really :P

SEMALAM.. Aku di opiz sampai jam 8.30malam. Lepas tu aku terus ke rumah si Esah. Seperti yang di janjikan, dia dan si Jess masak. Jadi, aku membawa perut ja lah.. Makan Sup Sayur Perisa Tom Yam dan Ayam Goreng. Dorang yang masak kan.. Kenak2 lagi masa tu aku lapar banget.. Hahaha.. Anyway, thankz to Esah dan Jess.. Tapi malam tu aku kena kutuk oleh dua wartawan Borneo Post ini!! Sebab aku memang sungguh tak update pasal Filem2 yang terbaharu di panggong. Aku kan malas menegok wayang.. Melainkan dibelanja.. Hahaha.. Jadi, selepas makan tuh, aku menGOPI lah wayang2 yang ada dalam external dorang masuk dalam lappy aku.. Mau di layan di rumah tyme hujung minggu agar tidak sunyi.. Masalahnya, adakah hujung minggu untuk aku?? OMG!! Scedule June memang sangat padat. Tapi I like.. :)

Balik dari sana jam 10.40 lebih kurang. Sampai umah jam 11.30 malam. Jauh bha rumah dorang tuh. Di Jalan Lintas.. Aku tinggal di Telipok. Dari hujung ke hujung.. Owh.. Dan di sana lah nanti letaknya opiz baru kami yang sudah 90% siap. Insya-Allah, dalam bulan September ni kitorang pindah ke sana. Apa yang pasti, konti radio yang paling last di kasi pindah.. Huwarghh.. Sampai umah ja ku lihat HP. Eh, langsung tiada SMS. Hurm.. Aku nak buzz kazen. Tapi ini jam tidur dia. So, aku matikan ja hajat aku di situ.. Terus tutup mata..

Ahh!! Susahnya mau tido. Memang ndak bulih tido. Ntah.. Ingat sepupu dan si kazen. Dorang ok dah ker?? Aku kan suka kasi sakit hati dorang. OMG!! Aku cepat2 amik HP. Search blog beliau. Waa!! Updated.. Gud! Aku begitu fokus membaca. Satu-satu ayatnya aku baca. Owh.. Begitu ceritanya.. Hahaha.. Di awalnya aku sungguh terkejut. Sebab si sepupu asyik memaki hamun.. Perasaan kasihan tetiba muncul dalam hati. Kalau aku.. Ndak sanggup ku kasi begitu kawan ku.. Wei.. 14 tahun bersahabat okhey.. Tapi.. Ya lah.. Dah di kasi sakit hati kaw2.. So, Gud Bye kaw2 jugak lah kepada kawan begitu.

Memang tak wajar seseorang kawan memburuk2kan kawan dia.. Apalagi kawan yang baik. Aku?? Ada erk?? Mungkin juga ada.. Tapi, kerana nak menyelamatkan kawan.. Yes! I do.. and Im willing to do.. Untuk kebaikan kan..

Untuk sepupu, sekali lagi aku mintak maaf.. Ko jangan lah bawa diri ke mana2.. Duduk diam2 dengan kami k.. We are gud friendz.. U, Me and Kazen. LOL!! Lots Of Love.. Bukan LEAKS of Love kan?? Hihihihi.. Ko jangan pernah rasa terpinggir. Kalau pun kau tetiba terasa terpinggir.. Ko jangan larikan diri. Ko stay.. Dan ko marah lah kami.. Tapi satu ja ku mintak. Jangan marah lelamer k.. Ngee.. Aku sayang ko bah! Daripada aku kehilangan kawan macam ko.. Ehehe.. Sebenarnya, aku nak pinjam satu beg beso ko.. Nak memborong kat Sogo.. Bulih?? Hahahaha Just kidding :P

HARI INI.. Aku datang opiz lambat. Dah tidow lambat kan. Sepatutnya hari ni ku mau mintak Off. Tapi, hari ni jugak ada mesyuarat ngan bahagian TV mengenai siaran tv i- Bagus Bah. So, fokus utama adalah Ka'amatan. Sebab masa bersiaran tu kan mengenai Ka'amatan. Overall, aku dah nampak dah sinopsis nya. Rehasal akan diadakan pada hari Sabtu ini, jam 10 pagi. Lepas bertugas, terus gi Rehasal ni.. Adoi~~ Mudah2an semuanya ok.. Sebab aku ndak pernah begini.. Debaran itu sungguh rancak.. Huhuhu

Selepas makan tengahari yang dibelanja oleh Dj Niza (baru dapat 'tamparan' dari Dj Hafrina) aku terfikir kat sepupu. Ah!! Sms dia lah.. Tak lama sms. Kejap jer.. Sebab dia sibuk ngan Kes.. Takut mengganggu lax. Si Kazen, pagi tadi dah sms.. Pun tak nak ganggu. Sebab hari ini dia nak pegi service kereta.. Aku doakan mereka berdua ni bahagia selalu. Sebab, aku ndak mau lagi merasai kesedihan dalam kelompok kami bertiga. Sandi sungguh kesedihannya.. Hati macam di hiris-hiris ni.. Maklumlah, dorangkan aku sayang.. :P

Bolehkah aku jadi macam mereka?? Lambat sudah bah kan? ^_^

MALAM INI.. Aku akan bermain badminton di dua lokasi. Pertama di Maktab Sabah dan yang kedua, di Kompleks Belia dan Sukan Putatan.. Jam 5 sampai jam ?? Hahaha.. Bestnya bah!! My Name Is SAAT :)

MAAF DARI HATI

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Peweetttt!! Hihihi.. Apa khabar agaknya hari ini?? Mudah2an u olz sihat lah ya.. Eh, aku ada 'silent reader' ker?? Macam blog kawan aku tuh.. Ade 'silent reader'. Takper lol.. Lagipun, memang sah2 aku nak share ngan sumer orang apa yang berlaku dalam idop aku hari ini dan semalam.. Hihihi.. Anyway, thankz a lot!!

Kelmarin, hari yang cukup mencabar bagi aku.. Seharian suntuk sibuk dengan pelbagai urusan. Kelmarin juga aku dapat tahu kalau aku ditawarkan untuk menghadiri kursus di Kuala Lumpur.. Pertengahan bulan Jun. Banyak benda yang bermain di minda ku.. Opis aku agak lengang, kerana kebanyakan staf sibuk dengan urusan 'Bank'. Maklumlah kan.. Gaji tyme. Aku, seperti yang telah ku beritahu, hanya ada satu perancangan.. Bayar Hutang! So, kene list sumer hutang dan tanggungan...

Kelmarin juga, merupakan antara hari yang sukar untuk aku lalui. Aku terpaksa memutuskan hubungan kawan dengan seorang yang baru aku kenal tidak lebih seminggu. Dari pengamatan awal, dia sangat baik dan mengambil berat. Tapi, kazen suh aku putuskan hubungan dengan dia. Ntah mengapa.. Tapi, aku yakin ada kebaikan atas arahan mereka ni. Kerana mereka lebih mengenali si 'X' itu.. So, aku mengambil keputusan mengiyakan sahaja. No. Tel, Koleksi SMS, dan FB.. Semua aku buang jauh2.. Jahat kan aku?? Uhuhuhu.. Kalau ko sedang membaca entry ini, aku minta maaf sebab tak dapat jadi kawan ko. Anyway, gud luck untuk kehidupan ko dan berbahagialah bersama tunagan ko.. Dan terima kasih jugak kerana memahami.. Sentiasa doakan ko bahagia :)

Selepas beberapa lama, HP ku berbunyi.. Ada riak senyum di wajahku.. Mesti ada sesuatu perkhabaran yang menggembirakan. Sayup ku dengar suara itu.. Namun jelas.. "Kenapa u buruk2kan i babe?? APe salah I?" Aku terkesima seketika.. Jantung ku berdengup kencang.. Aku membetulkan posisi dudukku daripada keadaan yang agak santai dan relax ke keadaan yang tegak dan mencuba untuk fokus.. Aku cuba membalas tapi tergagap2..Takut.. "Apa ni ********??" Aku mengulangi soalan yang sama berkali2 kerana aku betul2 tak faham. Dan kata yang paling menusuk dada aku "U jangan anggap I ni kawan u lagik.. Damnn" Tutt.. Tutt.. Tutt.. Talian telefon terputus..

Aku tak boleh nagis.. Kerana aku dah janji..

Sejujurnya aku bingung pada ketika itu. Suasana yang baru bertukar cerah, kini menjadi mendung kembali. Aku menarik nafas panjang cuba menenangkan diri dengan berlalu dari ofis menuju ke lokasi kegemaran ku.. Sambil berfikir.. Aku mula menaip SMS dengan harapan untuk memperbetulkan keadaan.. Kerana aku sedar, sekali lagi aku menyakiti hatinya.. Owh God!! Kalau ko sedang membaca entry ini, aku nak minta maaf.. Mungkin ko semakin bosan mendengarkan ungkapan maaf dari aku yang tiada henti ini.. Dan mungkin, maaf aku sudah tidak berharga lagi kerana terlalu kerap diungkapkan.. Uhukk.. Tapi sejujurnya aku langsung tak tahu apa2.. Aku tak tahu dia bagaimana.. Aku juga tak tahu dia dan kamu bagaimana.. Yang aku semakin tahu, aku selalu buat kamu sedih.. Sekali lagi.. Maafkan aku..

Aku cuba untuk tidak menyakiti hati ko.. Tapi bagaimana mungkin, kerana aku semakin sedar kalau kejadian ini berlaku selepas aku ngan kazen berhubungan. Dan aku realized something. Adakah aku telah merebut kasih sayang untuk mu?? OMG!!! Satu perlakuan yang sangat kurang sopan!! Aku langsung tidak tahu itu.. Kerana aku ingatkan kamu baik-baik saja. Kerana kamu yang memperkenalkan kazen dengan aku.. Sekali lagi.. Aku minta maaf..

Jam 8 malam. Aku bergerak meninggalkan Office. Menuju ke rumah Dj Sofea. Dia menjemput aku dan kawan2 untuk menikmati 'Berob-bok'.. Masakan ni popular di Tawau. Dj Sofea ni orang Melaka.. Tapi kawen dengan orang Tawau.. Jadilah Berob-bok Melakaw.. Hihihi.. Alaa.. Lebih kurang sup Jagung lor.. tapi tiada telur.. Yang pasti kaya dengan sayur2an lor.. Sedap!! Tetiba nak makan lagik.. Ngee~~

Sejurus lepas tuh, aku balik umah.. Oh! Minyak keta tinggal 2 bar. Jap lagi kompom blinking.. Aku mencarik stesen minyak.. AKu pilih Shell.. Tak pilih Petronas.. Ntah kenapa aku rasa kalau pakai Shell, minyak aku lambat ja abis.. Hihihi.. MAlangnya, aku jalan di lokasi yang salah.. Jadi aku malas nak pusing balik ke bandar.. Jadi terus ja balik umah dengan keadaan minyan 2 bar. Aku cuma risau kalau tetiba esok abes minyak tengah jalan. Sebab esok aku duty pagi.. Jarak umah ngan opiz bukannya dekat kan?? So.. AKu redho je lah masa tuh..

Sampai umah, aku teringat yang charge HP aku tertinggal di opiz.. OMG!! Cam maner nih?? Kenapa aku cuai sangat hari ini?? Uhuk.. Aku lepak depan tv. Mandi belum lagik.. Layan drama Asmara di tv3.. Abis ja asmara, aku terpandang HP ku. Aku hantar sms kepada dua orang yang aku sayang.. Aku tanya beberapa soalan dan aku nak mereka berjanji beberapa perkara. Agak sedih aku masa tuh.. Rase nak nagis. Tapi, aku dah buat aku janji dalam diri. Tak nak nagis lagi.. Owh.. Batri HP semakin low.. Dan akhirnya... Aku kesunyian... 

Aku keluar menjenguk suasana alam di kala malam. Damai sungguh. Bulan menyembunyikan dirinya di sebalik awan. Namun, cahayanya masih jelas dan terang... Owh.. Indahnya ciptaan tuhan.. Sambil melihat keajaiban ciptaan-Nya, aku mula berfikir sesuatu yang jahat!! Tapi sanggupkah aku?? Boleh kah aku bertahan?? Itu soalan yang paling berat untuk ku jawab.. Ah!! Kenapa mesti aku beratkan fikiran ku dengan masalah ini?? Jawapannya mudah! Kerana aku menyayangi mereka berdua.. 

Aku melangkah masuk.. Sejuk sangat di luar. Tv masih terpasang. Aku merebahkan diri dihadapannya. Mataku melihat tv. Tapi aku tahu, aku tidak fokus.. Dan tidak sampai jam 11.30, aku dah terlelap.. Terlena tanpa sebarang balutan selimut. Tanpa kipas.. Hanya bertemankan bantal yang sedia di depan tv, susu kacang soya, rokok dan HP yang sudah kong!.. Sedar2 ja.. Sudah jam 5.. APa yang pasti, aku masih berfikir untuk melaksanakan misi aku.. Dan, skung keadaan aku kazen dan sepupu dah kembali reda.. Seperti sedia kala.. Ah!!! Aku sudah lambat!! My Name Is SAAT :)

AKU HARI INI

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Hai orang-orang.. Ini hari aku rasa sunggu gembira!! Sangat gembira.. Thank God. Akhirnya aku mendapat kegembiraan ku kemabli setelah seminggu hilang semangat! Dan, kerana aku gembira, semalam sampai jam 11 malam aku di opiz. Sampai umah lebih kurang 11.30malam. Sempat lagik aku gunting rambut.. Huwahuwahuwa.. Dan, skung diri aku dah menjadi sangat Ensem!! (Plz, jangan muntah ijau arr :P)..

Ini lah aku hari ini (24 Mei 2011)

Tido jam 1 pagik.. Tapi aku masih boleh bangun 5.30 pagi.. Waa.. Gembira punya pasal. Pagi2 aku dah goreang nasik.. Nasi Goreng Kampong ku bawa bekal pi opiz ni hari. Pepagi dah riuh satu opiz. Maklumlah, hari ini gaji. Tapi aku mcm biasa.. Tidak terlalu gembira. Banyak utang dowh.. Enath yang tinggal nanti ciput jer kot.. Kui Kui Kui...

Semalam, si WonderPet lewat lax update blog.. Bencik!! Dia ndak tau ker aku menunggu setiap entry beliau?? As usual, dia memaparkan pasal kehidupan dia. Hari ini dia cerita pasal hobi dia ngan beg besoo.. Waaa... Semua kiut.. Walaupun ku nampak samar2 ja dalam gambar tuh kan.. Tapi, yang pasti aku memendam perasaan untuk memintak satu beg beliau.. Hahahaha.. Tak arr.. Gurau.. Dia ni, kalau aku cakap begini kompom dia kasi.. Kan WonderPet.. Dia ni sangat Wonder.. :P

Semalam, setelah hampir setengah tahun aku ndak buka CHAT FB, aku tetiba mengOnline kannya semalam.. Hahaha.. Seperti yang dijangka, ramai yang chat.. Thankz.. Ya lah.. Bila lagi nak beramah mesra dengan dorang kan.. Ada yang main blasah add jak.. Namun, langsung tidak di kenal.. So, aku layan jak dorang.. Gembira sangat.. Sambil sms tuh.. Memang ndak menang tangan.. Thankz kawan-kawan.. :)

Yang pasti, ada sesuatu yang lagi menggembirakan aku semalam.. Namun, aku ndak mau kongsi di sini.. Sebab dia larang.. Hahaha.. Biar kita ja tahu yaa.. Ngeee.. My Name Is SAAT :)

HANDPHONE KU SAYANG..

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Hye olz.. Pe khabo?? Sihat memudahan hendaknyer.. Macam tulis surat lax aku kan?? Ngee.. Teringin nak tulis surat kepada si DIA lagik.. Huwahuwa.. (Maluu dowhh).. Eh, hari ni aku nak share cerita pasal HP aku lor.. Yang baru berusia 2 bulan lebey.. HP Murah jer pown.. Tapi kaya dengan kenangan.. I Like :)

Semakin di sayangg... :)

Untuk makluman korang, HP aku ni model Sony Ericsson. Kan.. Model biasa2 aja.. Cuma, itulah.. Kaya dengan Kenangan Terindah.. Sebelum ni aku amat benci HP aku ni. Sampai aku terasa nak jual jer ngan korang.. Ade berann nak beli ker?? Huhuhu.. Kompom HP korang lagi canggeh dari HP aku ni kan??

Sebagai permulaa.. HP aku ni baru je aku beli selepas kejadian aku kene rompak hari tuh.. Aku beli dengan sangat tergesa2.. Sebab ada someone yang menanti sms aku.. Hihihi.. Dan aku juga sangat rindu dengan dia dari hari itu.. sampai sekarang ni.. (Blushhhhed) Tapi entah dia masih rindu ataupun tidak.. Ndak kisah lah.. Harga dia RM 5++. Sakit jugak aku tyme membeli tuh.. Baru kene rompak kan.. Sib baik ada duit simpanan sikit-sikit.. Hihihi.. 

HP aku tu selalunya akan berbunyi pada jam 11 pagi sampai 2 petang.. Lepas tu jam 5 sampai 8 malam atau mungkin sampai jam 11 malam.. Sebab selalunya dia akan tidur awal.. Esok kan dia nak keje.. Sedang aku tido jam 12 malam.. SHarp!! Kadang2 kalu dah tak tertahan sangat rindu, HP ni akan berbunyi sesuka hati dia.. Hihihihi.. Aku suka sangat.. Sebab aku suka baca sms dia. Ialah.. Sebelum ni baca PM jer kan.. :P Aku save semua sms yang dia bagi ngan aku. Belom padam lagik. Dia pun begitu jugak.. Tapi ntah la sekarang ni.. Masih simpan atau dah buang.. Kalu aku rindu, aku bacer lah.. Tapi, macam hati tu tambah sakit lax.. Hihihi..

Itu cerita dulu..
Cerita sekarang ni pulak..

Selepas aku ngan dia tu broke-up, aku rase macam nak jual ja HP tuh. Tapi lepas tuh, aku belek2 HP tuh.. aku fikir2 balik sampai jadi bubur.. Aku buat keputusan.. Ndak jadi jual.. Aku terokai HP itu.. Wah!! Banyak function yang tersembunyi.. Hihihi.. Aku semakin jatuh cinta.. Bleh FB guna HP ni jugak.. Dan paling best.. Kalau aku sunyi, aku akan bermain dengan HP aku.. Bermain YouTube lor.. Dan aku pastikan aku carik video "Maharaja Lawak" yang sungguh sakit perott.. Aku ketawa solo2 jer di rumah.. Hahaha..

Tapi, sejak dua menjak ni, aku menerima seorang lagik kawan baru. Ntah, dia kenal ker tidak ngan si Kazen. Tapi yang pasti, dia sangat kenal dengan si sepupu. Katenyer kawan baek dari sekolah.. Memula aku takut utk sms ngan dia. Tapi, dek kerana masa tuh HP aku macam rosak.. Langsong tak berbunyi sehari aku beranikan diri.. Itu pun selepas dia 'paksa' aku untuk sms dia.. Katanya "awk nti msj saye k..,plzzzzzz..........." (May 20 at 3:59pm via FB).. 

Dek kerana malam yang terlalu sunyi.. Terkena lax aku rindu setengah mati ngan WonderPet ngan kazen .. Macam mo gila aku tu malam... Aku sms dorang dua ni.. Tapi tak membalas.. Aku nages kuat2.. Macam laki mati bini kot.. Huwarrrgggg..  So, ntah mengapa tetiba aku meluah lax ngan si 'X' ni.. Hahaha..  Yang pasti, dia baik dan pandai amik hati.. Cuma aku jak yang masih dengan perangai lama.. Suka sakitkan hati orang.. Yang pasti, dia berminat untuk menjadi kawan baik aku. Seperti aku berkawan baek ngan WonderPet.. Tapi pelik, dia macam takot kalu dia akan mengganggu perhubungan aku ngan WOnderPet lax.. Hurm.. Dan dia takut kalu WonderPet marah aku kawan ngan dia.. Hellow.. Takkan lah kot.. Sebab WonderPet takkan buat macam tu okey..

Sejak hari tuh, ada lah dua tiga kali kami mesej.. Tapi yang pasti, bukan aku yang mula dulu.. Nampak sangat kesungguhan dia untuk menjadi kawan baik aku.. Abis?? Takkan aku nak mengecewakan dia kan?? So, aku akan cuba jadik kawan baik ko 'X' :) Dia budak Pahang.. Dah bertunang.. kenal dalam Facebook gak.. Hihihi.. Nop!! I will not love 'X' as what i did to kazen. This my promise. Kazen will be the last.. 

Semalam WonderPet gak ader sms. Tanyer bila nak kluo TV. Aku gtau lah.. Then, dia bagitau kazen demam.. Oh!! Syukur sangat.. So, dia takkan ke Valencia.. Aku tak mo dia p sana.. Kalau AKu lah.. Tapi kalau DIA mau jugak.. What to do kan.. Semalm aku nak sangat sms kazen.. Aku dah siap type.. Lepas tu aku padam balik.. Type lagik.. Padam balik.. Sebab aku tak berani nak tekan butang "send".. Sebab aku takut dia marah lagik ngan aku.. Sedar diri okhey.. 

Pagi tadi, si X sms lagi.. Amik berat sangat.. HP aku terus berbunyi riang.. Dan setiap kali dia sms.. Aku pasti bingung dan senyum untuk membalas.. My Name Is SAAT :)

LIMPAS-LIMPAS BLOG ORANG RAMAI

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Olaaa.. Sejukkk!! Aku masih di opiz lagi tyme nih (6.47pm) sejak dari 5.55 am tadi.. Seperti biasa, aku bukan terhengen untuk membolot anugerah cemerlang atau wang OT yang riban-riban.. AKu just malas nak balik umah. SUnyi.. Kalau dah sunyi kompom aku akan terkenang ngan seseorang.. Kalu aku di Opiz ni at least aku ada kawan2 meskipun just singgah-singgah jer.. Lagi sebab aku suka jadik penunggu opiz ni, kat umah aku teda Broadband.. So stay kat opiz leh layan WiFi sampai patah pinggang duduk.. Ngee.. Owh.. Lapar!! Lom makan dari pagik.. Uhukk~~

Semalam dan hari ini, aku just carik idea untuk mencantikkan blog aku nih. Sebab sejak dua menjak ni, aku lagik jatuh cinta ngan Blog.. Cinta ngan FB dah berkurangan sebab dua insan yang ku sayang dah remove aku.. Sob Sob Sob.. (Kalau aku add korang balik, rasanya nak accept ker?? Wink Winkk~~).. So aku limpas-limpas (Sabahan language means 'lalu lalang' dalam bahasa standard) ke blog orang ramai. Nak curik idea dan nak carik ilham serta menambahkan lagi followerz.. Hihihihi.. Maklumlah, Malaysia kan pengguna blogs paling ramai.. :)

Banyak jugak blog yang aku jumpa tuh.. Ada yang skema, ada yang merapu macam blog aku.. Dan ada jugak yang noty-noty.. Hihihi.. Tak baek lorr.. So, dalam aku jalan2 tuh, aku terjumpa blog seorang ni. Dia baru jer kehilangan ibunda tercinta pada 9 Mei sehari selepas sambutan hari ibu. Sadis kan?? Aku tumpang sedih pada dia. Harap dia kuatkan semangat dan tabah menghadapi segalanya.. Jadi, moral of the story, aku di suruh balik kampung!! Hati aku menyuruh aku balik kampung, melihat kelibat keluarga aku di sana.. Stakat pakai telefon jer tak cukup kan?? Contoh dah jelas lagi nyata, cinta pakai telefon hanya bertahan 5 bulan jer.. Uhuu.. Goshh!!

Slurpp!! Bila orang nak hadiahkan aku Kek ni arr?? Anyone??

Tadi, kawan aku call.. Durang sedang lepak2 di Secret Recepie di Tawau.. Ahh!! Perasaan cemburu datang tanpa dipaksa.. Aku sunggu jelous dengan Blusher Mascara dan Miss Angel Fifi yang sedang berasmaradana menikmati Cheese Cake. Marbelcheese Cake.. OMG!! Sedapnyer.. Kalau makan kat sini pun boleh gak. Tapi, sedap dier tuh lain sket.. Sebab kawan2 aku ni nakal.. Sangat nakal.. Ada ja yang buat kami ketawa.. Dan yang pasti, kami tidak menghiraukan orang sekeliling.. Sangat tidak sopan kan?? Of coz kami tak begitu.. Ngeee :P

Cakap pasal cake di Secret ni kan.. Si WonderPet sangat menggilai cake. Dan dia sangat pandai buat cake walaupun aku tengok sangat lah tidak menyelerakan.. HAHAHA.. Sory dear!! I jujur sangat :P But for sure.. I nak rassa Chocolate Cake dier.. Sbb aku memang pencinta Chocolate even aku alergi dengan benda2 yang manis ni.. Tapi kalau Chocolate, aku cair.. Dan kalau korunk dah menyakiti hati si WonderPet, u olz kene slow talk dengan dia.. BUT, make sure bawa cake.. Sebab dia pun akan cair macam aku gak.. Am i right Mr WonderPet?? Ngeeee.. Mizz Kazen.. Opssttt!! My Name Is SAAT :)


LAGI UNTUK U

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Siyess!! Video ini khusus untuk ko XXXXXXX XXX XXXXXXX XXX :-)


OMG!!!

LAGU UNTUK LOe..




PENYANYI : FIRMAN IDOL

*************************************

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkan mu meninggalkan ku

Ku merasa telah kehilangan
Cintamu yang telah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

*Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahawa cintamu telah merasuk jantungku

Reff:
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
(Takkan ku sia-siakan kamu lagi)

Back to *, Reff:

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi.. (2x)

DI KALA BOH-SAN

************************
Sebenarnya
Aku sudah terlalu bosan
Bukan dengan kehidupan
Tapi cara orang menjalani kehidupan
Mengguna atau diperguna
Mengejar atau dikejar
Memperdaya atau diperdaya
Adakah hanya itu pilihan yang ada?

Mungkin aku diperguna
Mungkin aku dikejar
Mungkin aku diperdaya
Atau aku yang sebaliknya?

Detik hati tetap berkata
Aku tetap aku
Walau sabar ku dihenyak bumi…

************************

DIA TAKUT LIPAS!!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Hahaha.. Hihihihi.. Huhuhuhu.. Maaf lah.. Aku rasa sungguh lucu ketika itu. Aku adalah orang yang tidak takut kepada LIPAS!! Tadi dia sungguh takut dengan lipas.. Especially yang terbang.. Alalala.. So cute.. Takper, biar aku musnahkan semua lipas2 itu.. Haiyarkk!! Hahaha

Korang kompem kenal dengan binatang yang namanya lipas kan.. Yang pasti ada banyak jenis lipas. Lipas Tanah pun ada gak. Hari ni aku nak share ngan korang pasal Lipas Rumah.. Yang selalu stay di almari pakaian, bawah katil, siling, toilet dan dimerata lagi lah bahagian rumah. So hati2 laa wahai si fobia Lipas.. Si lipas sedang memerhatimu.. Wink~~ Wink~~

Tak dapat bayangkan kalu "dia" dikejar lipas. Confirm minta tolong ngan DOREMON ni kan?? :P

Ini ada fakta mengenai lipas. So harap2 boleh mengurangkan ketakutan anda :P


  1. Nama lipas atau dalam Bahasa Inggeris cockroach berasal daripada perkataan Sepanyol “cucaracha” yang membawa maksud serangga gila.. haha
  2. Seekor lipas boleh menahan nafas selama 40 minit.. fulamakk..
  3. Seekor lipas boleh hidup 3-4 minggu walaupun kepala dia dah putus.. Uuuhuiii..
  4. Kalau berlaku peperangan nuklear, lipas adalah satu-satunya makhluk yang boleh hidup. Tetiber nak jadi lipas!!
  5. Lipas mempunyai darah berwarna putih. 
  6. Kebanyakkan lipas boleh terbang tapi bukan kesemuanya.
  7. Lipas yang paling besar di dunia adalah Macropanesthia rhinocerus berasal daripada Australia yang beratnya adalah 50 gram
  8. Lipas goreng adalah makanan yang biasa di Cambodia. Tak relaa..
  9. Lipas makmal betina boleh menghasilkan anak tanpa bantuan lipas jantan dan anak-anak dia semua betina
  10. Lipas anak hanya perlu mengawan sekali dan mampu menghasilkan anak sepanjang hidupnya.. Hohoho
  11. Agak mustahil untuk menangkap seekor lipas sebab dia ada rambut-rambut halus yang boleh mengesan angin daripada pergerakkan apa-apa yang menghampirinya. 
  12. Semasa perang di Vietnam, tentera Amerika menggunakan lipas untuk mengenal pasti askar-askar komunis yang menyamar sebagai petani.. Bingung tiba-tiba..
  13. Lipas ada gigi di dalam perutnya. Wakakaka
  14. Lipas yang dilumatkan boleh boleh membantu menghilangkan kesan bisa jika dilumurkan pada tempat tu
  15. Lipas boleh menukar arah sebanyak 25 kali dalam masa satu saat. Lajunya!!
  16. Kalau lipas patah kaki, kaki itu boleh tumbuh semula. Kalaulah kita boleh kan best :P
  17. Lipas bernafas melalui bahagian tepi badannya dan bukan melalui hidung. Apa fungsi idong itu??
  18. Lipas hanya ada 6 kaki tapi memiliki 18 lutut.. Amik ko lutut.. Hihihi
  19. Lipas boleh berlari sepantas 3 batu sejam. Berlari?? Hahahaha
  20. Lipas dikatakan menghabiskan 75% masa sehari dengan hanya relaxx tanpa buat apa-apa.. Bahagianya!!
Hahahaha.. Lucu kan?? Boleh mengurangkan stress jugak sebenarnya. Yang pasti, kepada anda yang fobia dengan Lipas ni, masih ada cara penyelesaian yang mujarab untuk anda bagi mengelakkan diserang lipas. Bagaimana?? Owh.. Senang ja.. Sering-sering lah membawa Shieldtox berbanding perfume anda.. Senang nak sembor bila berlaku kecemasan.. Hahahaa.. My Name Is SAAT :)

KERJA TERUS!!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Uhuii.. Wink~ Wink~ Eh, aku sedang main mata ngan kamooo!! Rindu lor.. Ye lah.. Rindu dengan Blog. Erk.. Nak rindu ngan sape lagi kan?? Yang nak di rindu dah merindui orang laen.. Huhuhu.. :P

Hari ni, aku kerja lagik. Tiga hari berturut2 aku kerja pagi. Jam 4.30 pagi dah bangun terus mandi. Tapi hari ini aku lambat.. Jam 5.20 baru tersedar.. Amik masa 5-10 minit ja mandi. Selalunya aku menikmati masa mandiku supaya ndak mengantuk.. Selalu bawak bekal. Hari jumaat lepas bawa Mee Goreng, Hari sabtu Hafrina belanja KFC a.m Twister, dan Hari ini bawa bekal Nasi putih, Telor Goreng dan KICAP!! Hahahaha.. Memang ndak sempat buat apa2. Nasib baik nasi dah masak semalam.. Sebab aku memang begitu. Malam dah prepare semua. Ingatkan hari ni nak bawak nasi Goreng Kampung.. Sekalinya Nasi Telor Kicap.. Kah Kah Kah..

Tapi kan, masa aku buka bekal aku tuh, nak makan lah ni masa news break jam 7 pagi, tetiba aku seolah2 terbawa ke zaman kecil ku. Aroma Nasi, Telor dan Kicap tu bersatu. Betul2 sebijik mase aku kat skolah rendah dulu. Ye lah.. Kami dulu di ajar bawak bekal ke sekolah. Lepas tu duit 20sen jer.. Adik2 aku skung ni, kalu takder RM 1 kompom tak gi skolah.. Belom sampai skolah, duit tu kompom dah abis. Sebab kat skolah dorang ader RMT (Program Bantuan Kerajaan) mengasi makan gratis.. Ehee.. Kalau kami dulu.. Seringgit untuk seminggu!! Titik.. Tapi kalau di ingat balik, its soo sweet :) Tapi kalau nak taw, aku ni, sampai ke Tingkatan 6 Atas, aku masih bawak bekal ke sekolah ok.. Korang adoo?? Hohohohoho

Tetiba aku sakit hati lax baca itu "Lahad Datu" Erk~~

Pasal kelmarin, aku dah cerita di entry sebelum ini. So, skung aku nak pokos cerita untuk hari ni pulak. Hari ini, keje abis awal sejam sebab nak bagi laluan dengan Siaran Langsung TV-i (saluran 180 Astro) mengenai Dj2 Sabah.fm.. Bermula awal Mei hari itu, program i-Bagus Bah ini diketengahkan. Minggu ini, Dj Honey dan Dj Lai Manja bersama anda. Dan satu debaran yang kian kencang menanti aku minggu hadapan. Aku dan Sofea bakal muncul di kaca tv anda.. Hahahaa.. Aku belom bersedia!! Aku malu!! Sangat!!!

Dan, jangan tak tahu, ini adalah kemunculan aku yang pertama secara SAH. Sebelum ni menyubuk-nyubuk ja.. Owh.. U olz jangan tengok k.. Huwahuwa.. Sebab sebelum ni aku ada muncul kat myMetro-TV. Lepas tu si "dia" mengasi komen yang cukup pedas. Tapi aku suka.. Pasal penampilan juga pasal aku yang kononnya terlampau kontrol.. Iya meh?? Cube korang tengok...


Tapi yang pasti, aku nampak comel kan?? Wakakakaka!!! As usual, aku memang suka puji diri sendiri.. Sebagai motivasi bah tu.. Walaupun kenyataannya kamu jeles kan?? Ko ada?? Hahaha.. So, bayangan untuk siaran minggu depan sudah ada. Jelas dan Nyata. Malas nak cerita panjang2.. Kalau ada yang berminat, jangan lupa saksikan ok.. Nanti jam 9.15 pagi sampai jam 10.00 pagi di Saluran 180 (astro) pastinya TV i-Bagus Bah!!

Yang pasti, lepas ja abis kerja tadik, aku cuba melihat kelincahan Dj Hani dan Dj Lai.. Pandai mereka bermain dengan kamera. Bagaimana dengan aku nanti?? Owh.. Malu dowh.. Pliss.. Anyone yang nak ganti?? Aku ok ja ni.. Ehekk~~ Tutup cerita pasal i-Bagus Bah.

Sedang aku membuka FB yang semakin malas aku tatap.. aku teringat ngan si Buddy yang Wonder!! Aku tetiba laju buka blog beliau.. Ahaaa.. What is that?? "Die" hilang kasih sayang?? Alalala.. Besalah.. Kasih sayang "dia" ada kat LD kan. So, suh la "dia" pegi. Kompom tengah counting days ni.. Ker, nak i tolong kasik reminder?? Huwahwuahuwa.. Sakit hati lax kan.. Ntohh :P

WonderPet!! Ko memang suka bagi aku rasa sayang yang susah orang laen nak kasi. Meskipun getaran kesedihan tu masih adew, tapi ko sering muncul pada waktu2 aku desprate. Aku banyak kenangan dengan ko ni.. Ntah laa.. Eh, ko mesti tau satu.. Walau apa pun kenyataan yang cuba ko paparkan, demi tuhan.. AKu langsung tak salahkan ko ok.. Cuma terkadang aku ni ja yang emo lelebih.. Maklumlah, belum matang lagi.. Lepas kawen kot baru matang.. Eheekk.. LOL (Lots of Love ker.. Bukan LEAKs of Love?? :P)

WonderPet, kalu ko nak tau, aku ngan si Sabahan "die" tuh ok jer.. Kami takder apa2 pun yang nak di gaduhkan.. For sure, kami masih berkawan dengan baik. Tau tak apa yang aku mesej ngan dia?? Aku suh Sabahan tuh jaga si "dia" dengan baik. Sampai skung dia blom reply lagik.. Ehee.. Aku dah tak kisah.. Hidop dia.. Walaupun aku terasa sakit, nak buat macam mana kan?? Takkan aku nak paksa "dia" suka aku?? Hellow.. Ingat aku ni kejam sangat ker?? Aku dah di ludah.. Takkan "dia" nak jilat balik?? Wink~ Wink~ I like jilat2.. Hahaha..

Pasal CD tuh.. Its up tu u dude.. Nak kasi ker tak.. Dah jadi hak u.. Aku cume boleh senyum jer.. U know what.. Aku tetiber teringat ngan lagu pebret u.. Lagu dari Arrora Salwa "Ahmad" kan?? Tadi aku putar.. Siap membayangkan ko sedang menari dengan gedixx.. Ekekeke.. Pasal perubahan lax.. Mesti ko pernah dengar pujangga ini, "Allah takkan merubah nasib sesuatu kaum, melainkan mereka mengubahnya sendiri.." Naa.. Dalam kes kamurang ni, aku cume nasihat jer. Sebab sampai skung, aku raser aku bangga ada kawan macam kamu.. Yang tak pernah jumpa, tapi rapat sangat.. Meskipun kuat memberontak, namun, Jiwa kamu tidak mati.. TAHNIAH untuk anda berdua :)

Dan satu berita yang gembira agaknyer.. Hari ini aku dah redho segala2nya pasal "dia" pet.. Tapi yang pasti, hati i memang tak nak kehilangan "dia".. Larik!!!~~~~ My Name Is SAAT :)

I NEED HELP!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Hurmm.. Aku masih lagi di opis (Jam 9.30 mlm/21 Mei).. Sejak 6 pagi tadik.. Malas mau balik. Teda kawan di rumah.. Selalunya ada orang temankan aku di HP. Tapi skung ni dah sunyi.. HP macam rosakkk ja!! Bencik~~ But for sure aku mau cepatkan masa ni berlalu.. Bukan apa bha.. Aku sedar, kehidupan aku ndak terurus sudah ni.. Sangat messy..

U olz tau kah, kalu aku balik kerja, aku drive. Dalam keta pun aku boleh fikir yang bukan2. Itu baru dalam keta. Belum lagi cerita kalu sampai rumah. Tertonggeng, tertambling semua pasal dia. Mandi pun ingat dia. Yang pasti aku mandi basah okeyzz.. Ingatan kepada beliau yang di maksudkan susah betul utk di hilangkan.. Aku tak boleh terus begini. Sebab ada banyak orang sayang aku (Yakin jak ni.. Hahaha) Dorang ndak mau nampak aku sedih..

U Olz.. Tolong aku bah.. APa aku mau buat supaya aku lupakan dia cepat!! Ahh.. Kadang2 benci jugak sama diri sendiri yang cepat betul jatuh cinta.. Sapa ada petua?? Plz share.. I need it sebelum aku makan ubat tidur terus!! Uhukk~~ Deeply Im Dying.. Bingung.. My Name Is SAAT :-|

BANANA SPLIT PENUH MEMORI

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..


Hey you Olz.. Sesuatu yang membahagiakan bila kita mengingati saat2 indah waktu dulu kan?? Ehek~ ~.. So, skung aku nak kongsi RESEPI lax.. Bukan susah pun. Aku dah try.. Kompom nak lagi.. Tapi sadis.. Sebab umah yang aku stay skung ni teda peti sejuk. Maklumlah, aku kan tinggal kat 'rumah tinggal'.. So, sume barang dah di angkut ke umah di Keningau.. Bukan umah aku okies.. Umah Pokcik amboo.. Ehee~~


So, kalu korang pun takder peti sejuk, kenelah jadik macam aku kan?! Kene buat dengan kadar yang paling tangkas.. Sebelum tuh, nak bagitau, Resepi ni i kongsi daripada seorang kawan yang dulu sangat rapat (Hurmm) dengan aku.. Jadi, sile lah bace resepi kepada anda yang berminat :)


Kalau kat Sabah, bende ni di panggil Banana Boat.. Ngee ^_^

KEPERLUAN: 

  • mangkuk yg serupe mcm perahu..
  • pisang montel.....
  • aiskerim 3 perase berbeza
  • choklat sos, kat Giant adew jual..dlm botol picit....
  • coklat rice....
  • biskot yg panjang ......

KAEDAH: 
  • u scop iskerim tuk then u susun r dlm mangkok tdik..letak selang seli ikot kaler. tp kiri n kanan iskerim tuh u letak pisang....then u picit sos choklat u wat bentuk zig zag as a topping atas iskerim tuh....pastu tabur r coklat rice n cucuk biskot panjang tuh....then dh bleh serve....besttttttttttt...

NASIB BAIK AKU DAH 'STOP' MINUM NESCAFE

Assalamualaikum dam Salam 1 Malaysia...

Lagi satu maklumat yang baru aku selongkar setelah membelek2 blog orang kan.. So, aku jumpa pasal Nescafe.. Yup.. Minuman yang dulu aku loya untuk minum.. Lepas tu aku jadi addict dan skung aku dah berhenti balik.. Ehee.. (Senyum lax tetibe)..

Yang pasti, Nescafe ni khususnya 3 dalam 1 dikatakan mampu merosakkan Jantung dan Buah Pinggang.. Kalau anda adalah penggemar Nescafe, JANGAN BERHENTI BACA ENTRY INI. Teruskan POKUS.. WInk~~ Beberapa gejala akan timbul kepada anda jika anda terus menikmati Nescafe sebagai salah satu sumber diet harian anda. Jantung tiba2 berdebar kencang dan dahi berpeluh basah meskipun masa tu korang tak melihat gadis jelita atau jejaka handsome depan mata anda.. ANtara gejala lain adalah:

  • Beliau juga kerap merasakan kesakitan pada dadanya.
  • Sering mencungap dan kadang-kadang kala sewaktu sembahyang pun mencungap.
  • Semakin tidak tahan atau alah dengan panas terik matahari dan jikalau kena panas, badannya akan banyak berpeluh dan tidak selesa.
  • Jikalau tahun lepas, kekerapan simptom-simptom di atas agak jarang namun kebelakangan ini, kekerapan kejadian semakin kerap sehingga satu kali serangan dalam setiap 2/3 hari.
  • Tapak tangannya.semakin basah.
Kalau nak tahu, Nescafe adalah tidak baik dan merosak buah pinggang manakala krimer yang terdapat di dalam campuran ini sangat merosak jantung. Krimer ini bukan diperbuat dari susu tetapi adalah dibuat dari kelapa sawit (non dairy creamer).



Oleh itu, ELAKKAN :

  • Meminum Nescafe yang merosak buah pinggang dan elakkan sama sekali apa jua jenis krimer yang dibuat dari selain susu (non dairy creamer)
  • Mengambil coffee mate kerana ia adalah non dairy creamer
  • Makan ais krim kerana mengandungi krimmer yang tinggi
  • Susu pekat manis yang mengandungi krimer dari selain susu.
  • Memakan sebarang makanan yang mengandungi margarine
  • Memakan burger, naget, kentang goreng, potato chip dan segala yang sewaktu dengannya
  • Mandi selepas makan
Dan AMALKANLAH :
  • Ambil segenggam kacang hijau, rendam dalam air kira-kira 10 minit,selepas itu rebus asal masak, buang air rebusan dan makanlah kacang hijau ini dan amalkan amalan ini setiap hari.
  • Boleh beli jintan hitam dan makan setiap hari atau pun belilah yang sudah siap diproses atas nama Habbatussauda
  • Makan sayuran pahit seperti kailan, peria, pegaga, daun ubi, pucuk betik, ulam-ulam dsbnya.
  • Kurangkan makan nasi lemak terutama sekali nasi lemak di kedai kerana mereka mencampurkan minyak masak kepada nasi lemak agar nasi lemak ini kelihatan cantik berderai dan tidak melekat.

Jadi, kepada anda yang dah addict dengan Nescafe ni kan, bagus kamu ikut macam Aku. Setelah dinasihat oleh 'dia' aku kini menggantikan Nescafe dengan SUSU atau MILO KOSONG :) Bangga!! Hahahaha.. My Name Is SAAT :)

AKU JANJI

Bismillahirrahmanirrahim..

Hari ini, 21 MEI 2011 bersamaan dengan 17 Jamadilakhir 1432 H, Aku berjanji akan lebih kuat dan tabah menghadapi segala kemungkinan hidup di hadapan!. No more COUPLE kerana dia adalah yang terakhir. No more TEARS because of love!.. YES!! NO MORE TEARS!!

AKU JANJI TIDAK AKAN MENANGIS KERANA DIA LAGI..

Allahuakhbar!!! :)

MACIK AKU KAWEN Oii.. :)

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Hiii Olzz.. Walau aku sedih, namun aku kene senyum untuk korang.. Winkk!!~ ~ ~

Tau tak, hari ini adalah hari bahagia untuk makcik aku di Tawau. Dia kawen hari ini.. Kamu tau lah kan kalau orang kawen ni.. Macik2 kepoh semua bekumpul.. Satu keyakinan, rumah nenek aku di Merotai kompom meriah.. But, im alone here.. Bertemankan kesedihan yang ntah bagaimana nak di gambarkan.. Oh!! Cepatlah masa berlalu..

Apapun, nak ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Aunty Pidz.. Semoga berkekalan hingga akhir hayat.. Kawen ngan Askar.. Ngeee.. Ingat pesan anak buah!! Jaga2 dengan malam pertama.. Serangan hendap akan berlaku dengan ganazz.. Ha Ha Ha Ha.. Lov u Aunty.. :)

LAGU UNTUK YOU



PENYANYI : NORA

************************************

Sebelumnya kau pergi 
Renunglah ku di sini 
Kerna mungkin terjadi 
Kita takkan bersua lagi 
Anggaplah pertemuan ini 
Mungkin yang terakhir 
Dan tak usah 
Kita kesali 
Atas apa yang terjadi 

Banyaknya pengorbanan 
Telah ku pertaruhkan 
Mungkin tiada bermakna 
Telah banyak mengguris rasa 
Untuk itu maafkanku 
Kiranya menggangu ketenagan 
Dalam hidup mu yang tak perlu kehadiranku 

Dugaan...
Inikah dugaan untukku 
Hujungnya yang tak seindah mimpi 
Hanyalah igauan ngeri 
Kau yang pernah ku rindu 
Mudahnya berlaku 
Mengapa begitu 
Berubah laku 

Aku menerima 
Salam perpisahan 
Segalanya sebagai ingatan 
Biarlah impian ku kan berlalu 
Dengan mu


SURAT CINTA FINALE UNTUK SI DIA

Assalamualaikum Saaaya... Ahh..

Name I Saat. I harap u masih ingat lagi. Sejujurnya sehingga hari ini, i masih sayang kat u. Tak pernah terlintas dalam diri i untuk menjauhkan diri dari u atau dengan Kazen. I dah settle hal dengan kazen. Dan skung, i nak settle hal dengan u pulak..

U kate i menjauhkan diri?? I paham. Mungkin dari nada sms i yang semakin ringkas. "Makan apa cyg?? Makan nasik lor.." Hahahaa.. I memang emo tyme tuh. Sebab u LAMBAT balas sms i. U pernah marah kat i, sebab u kater, i selalu lambat balas sms. Kata u, i mengambik maser 30 minit untuk membalas sms u. I faham. I mintak maaf dengan harapan, i takkan ulangi perkara itu. Kerana i sangat sayang dengan u. Tapi u, tutup HP dan tak bagitau pun yang u sedang makan dengan kawan?? I ader kesah u nak makan dengan saper?? U ader hak. But kenapa u tak bagitau kat i yang u nak STOP sms for awhile?? Macam u sarankan kat i?? Bukan sekali.. Dah banyak kali dear.. I tak bagitau kat u.. Sebab i sayang kat u. Kalau i mizz u, nak sangat i hantar sms kat u. Tapi i tak ader kekuatan. I malu.. Sebab i takut u terganggu dengan sms i.. Atau u tak balas sms i.. ANd u tau kan itu akan membuatkan hati i terluke lagi??

U dah tau sifat i kan.. I dah terangkan panjang lebar dekat dalam PM Facebook u.. U kater u dah banyak kali bacer, but mane buktinyer?? Siyes.. I sangat kecewa ngan u. Tapi i masih tetap sayang dengan u.. Sebab u pernah buat i bahagia. Dan i dah berkali2 janji dengan u.. Atau mungkin i yang mungkir janji?? Hahaha.. Kalau i fikir yang bukan2 u marah i.. U ajak i untuk berfikiran positif.. But u.. Buat keputusan, ader u fikir pasal i?? AGain.. HAHAHAHA..

Semalam (20 Mei) I sms u lirik lagu yang u penah hantar kat i.. Tapi, what i got?? Nak tau what i got?? I got new message di FB i. Dan i tau mesej tu dari mana selepas i tengok name dier.. And i thought u knew it olready ape yang dia nak kater kat i kan?? Takper. Untuk lebih jelas i paste kat sini jer:

XXXXXXX May 20 at 11:25pm
jahat sangat ka aku dgn ko saat...
aku ada bwt slh dgn ko ka saat...?
cuba bgtau aku....




Cuber u xplain kat i?? APer motif u buat i jadik begini?? Dan sudah tentu u nak tanyer motif i kan?? I bagitau kat u panjang lebar mengenai beberapa orang termasuk budak ni.. Dan ternyate u tak percaye kat i. U tau kan i sayang u. U tau i tak nak u "pegi lebih jauh" dengan prob sedia ada u kan?? Owhh.. Malu lax I.. Mungkin i terlalu BZ body agaknyer kan?? Untuk makluman u.. Budak tu memang sebijik macam u. Macam u yang DULU.. So, i tak nak u terjerat lagi dear.. Sebab u dah banyak berubah. U dah jarang gi Valencia.. U dah tak  buat bende2 macam dulu. Dan skung u dah belajar agame.. U dah nak kenal ngan yang di atas.. Atau u tipu i?? but, i dunt think so Kazen pun tipu i jugak.. Bcoz i sangat yakin kalau dia takkan tergamak tipu i..

Sentuh pasal kazen.. I ader bacer blog dier. Cerita pasal bagaimana Mulanya I dan U. Bermula dengan cabar mencabar.. Hahaha.. Sedih i.. I ingat u ikhlas.. Dan skung, bila i bacer balik PM kiter kat FB juger SMS kat HP, i raser bodoh sangat.. Kenaper i diperlakukan sedemikian rupe?? APa salah i dear?? Macam ni ker u layan seorang yang u sayang?? Tapi i dah boleh terima. Sebab i masih ada banyakkkkkkkkkkkk rase sayang kat dalam hati i untuk u..

Sehinggalah i tau u akan ke datang ke Sabah, berjumpe dengan budak tu.. Yes! I jelous. Sebab i sayanggg kat u. U tau tak.. Kazen bagitau i ketika i sedang bertugas. Cube bayangkan bagaimane i nak handle sume tuh?? Dan pada ketika itu, i rase i terlalu bodoh kerana cepat cair dengan janji manis u dear.. Kenapa u buat i begini?? Aper salah i?? Semua mesej yang berbunge2 dan membahagiakan i tetiber terasa seperti racun yang membunuh perlahan2 pade i..

U tau kan i sayang sangat kat u.. Tapi kenapa u buat begini ngan i?? Ohoooo NO!! I dah janji ngan Kazen. U takkan pernah jumper saat yang dulu lagik untuk datang dengan u..  I tulis ni pun bukan sebab i nak menarik minat u untuk datang kepada I. Juga bukan nak u berfikir.. I cume nak u tau, i sayang u.. I buat semua ni sebab i sayang u.. Sebelum ni, i takut kehilangan orang yang baik macam u.. Dan i terpaksa tenangkan diri dengan melakukan aktiviti yang gilew. Dan hari ini, i akan melakukan perkara yang sungguh rasional. Dengan fikiran waras yang i adew, i doakan u bahagie jer lah.. I dah tak tau nak bagi ape lagik. Semoga lepas ni u akan lebih ikhlas lagik dengan dier. Kalau dengan dier, i jamin, u boleh dapat apa yang u nak.. Sebab die tak same dengan i TAPI die masih kawan i.. Walau sakit dan pedih hati i skung ni, i terpakse kater i gembira bersama dengan u..

Ehehehe.. Kalau sebelum ni i tak tetap dengan pendirian i.. Yang senantiasa rapuh dengan pujuk rayu.. Hari ini, i akan berusaha untuk lebih kuat.. Sebab, kalau u bahagia, I juge akan bahagia.. Ingat sms terakhir u?? I juga akan melakukan perkara yang sama. Takkan Pernah Melupakan mu..

Tarikh Lahir : 21 Disember 2010
Tarikh Mati : 17 Mei 2011

Sekian..

My Name Is SAAT :)

SURAT CINTA UNTUK SI DIA III

Asaalamualaikum...

Cayangggggg!!! How are you!! How i missed u owh.. Sangat2 nih.. Hahaha.. Eh, apa yang menarik dalam idop u hari ini?? I dop i biasa2 jer.. Pegi keje, balik kejew, makan, blogging, facebook dan tidow.. Ngee.. U.. Ingat k.. Jangan selalu ke Valencia. Tak baek.. Membazir tuh.. Lagipun, takder u dapat apa2 melainkan seronok yang sekejap cumer.. Eheee.. Say no to Alcohol.. Miakakakaa :P

Aper?? U nak i adiahkan u bag PRADA?? OMG!! Maner i nak carik duit ni dear.. U kan taw, i ni takder ape2 melainkan cinta i ngan u.. I have nothing but love.. Wink!~~ Eh, tadi kater nak tanyer.. Apa dia?? Yaaa lor.. I takkan ketawe kan u.. Ehekk.. What?? Eh of coz laa.. Sabah Sarawak kan part of Malaysia. Of coz we use RINGGIT too.. Alalala.. My Dear.. U ingat kitorang gune US Dolar ke kat sini?? Uhuhu.. Opstt.. Maaf.. I TERketawe lax.. Eheekk.. I tau, skung ni u dah tinggalkan cinte hati u yang dah 5 tahun u bersama tuh. Janji i tak pakse u untuk lakukan k. I cume u nak u jadi ikhlas.. Ngeee.. Yang pasti, i sangat down!! Sebab i dah buat idop u kucar kacir seketika kan?? U dah takder ape2 dah skung. Kalau dengan X u tuh, dia leh bagi u duit.. Kalu dengan i?? U hanye akan dapat cinta jer.. Cinta tak boleh jual untuk dapat Pop Corn tau.. Hehehe

"babe.....
apa salah i....
kenapew u mesti seksa jiwa n batin i...
apa maksud semer status kt wall u....
u dh curik ati i....

tiap2 ari i tunggu pm u....
babe i sedar hubungan kiter x kn kemaner..tp plzz babe..
jgn kecewekn i....i nk kn u..i syg n cinte u....
plzzz i x nk kehilangan u...."
January 24 at 10:17pm

Eh, sayang.. Maaf sangat2.. I tak bermaksud nak buat u sedey.. I tau, hari ni u drive laju2 sebab stress ngan perangai i kan?? U langgar lampu merah lepas tu kene langgar lax ngan van skulah.. Kenapa u tak nak ceriter ngan i dear?? Nasib baik kazen ader.. Dia yang ceriter sumer kat i. Even u tak nak dia citer ngan i.. Sbb u tak nak i risau. U memang giler ar dear.. Plz.. Jangan buat sesuatu yang boleh melukakan hati u. Sebab kalu u lukakan hati u, means u juge melukakan hati i..

Sayang,
Tau tak, hari ni i kene rompak. Mase i tido lena.. Selepas mesej "panas" malam sebelum tuh. Hp i tuh dah ilang. I dah tak tau macam mane nak buat. I alone jer kat sini.. Baik sungguh u dear. U nak bagi i duit untuk beli hp so we will awez conected. Tp, i bukan jenis begitu. Im sory. Just wait k.. Lagipun FB kan ader.. Ehee.. Si Kazen pun ada gak.. So boleh ar main pas2 ngan dier.. Ngeee.. U tau tak semua orang risau ngan i kat sini. I sangat raser di hargai.. Especially ngan u.. Ahaa.. I falling in love again!! Huwahuwa..


***************************************

Maafkan i dear.. I dah tak sanggup.. I terpakse remove u dan kazen. Owh.. Kazen, maafkan aku.. Aku tau aku tak sepatutnyer melakukan hal keanak2kan seperti ini. I berfikiran sangat sempit.. I dah tak sanggup menanggung derita merindu u setiap hari.. I juger dah tak sanggup menyakiti u.. Kite saling sayang menyayangi.. But, dua2 pun ego.. Im sory.. Kalau i add u balik, u nak accept i tak??

ermmmmm i x buang u jauh sekali remove u...
so kt sini i mangse keadaan...

kalo u raser nk kawan ngan i semule...
ngan besar hati i accept u....
March 8 at 5:04pm


Maafkan i dear. I selalu buat u dalam dilemma. I tau, i bukan untuk u.. Uhuuu.. SKung u dah takder akaun FB. U dah activated. Sebab kater u, dah takder gune akaun FB tu. Sebab i dah ader dalam HP u.. Ngeee.. Thankz dear.. :P


**************************************** 

Dear!!! U selalu kate u makan Banana Split dan Sushi. U makan sushi of coz kat kedai Jepun kan?? Tapi, i bangge kat u sebab u boleh buat Banana Split yang kalau kat Sabah ni kite panggil sebagai Banana Boat.. Ngeee.. Dan itu adalah PM u yang terakhir sebelum u remove i dari Friend List u.. Dan, tinggallah I ngan Kazen di FB berdua. Dan yang pasti, u selalu tengok wall post i melalui FB Kazen kan?? U ader pasword FB kazen erk.. Ngeee.. :P


Dear, honestly sejak i kenal u i rase bahagia sangat. thankz sebab bagi i kebahagiaan sebegini.. Untuk kali kedua u bergaduh besar ngan kazen. Yang pertama, sebab I. Yang kedua pun sebab I jugak. U maki hamun Kazen sebab u sayang kan I. Dan perkara ini telah merubah corak perhubungan kita...


<< Bersambung >>