CEJUK!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

Elopzz~~
Sejuk banget nih.. Hujan pulak di Kota Kinabalu.. Jap lagi mau jalan dengan Bos menuju ke 1B makan nasik penyet dan terus ke Yayasan Sabah untuk berunding pasal shooting place.. Kalau dorang setuju, maka jadilah satu episod di sana.. Hihihi

Semalam tidor kali kedua lewat amat.. Jam 2.30 baru dapat tidor.. Buang masa membaca Berita Harian dan Rokok sambil mengirup Coke.. Weh!! Banyak sangat minom Coke lately.. Sedangkan Susu Soya dalam peti tuh ada jugak. Cuma ndak terusik.. Takut ja expired.. Uhuhuhu~~


Hari ni pokcik aku dari Tawau akan datang.. Abang kepada si Usin.. Nama dia Samsuria.. Akan datang bersama Ayah Oza.. Ada urusan di KK. Aku rasa ada sangkut paut dengan misi mereka untuk membuka kedai Motorsikal dekat Lahad Datu.. Hurmm.. Cakap pasal perniagaan, aunty aku sedang mengusahakan seuatu.. Dan kami akan involved dalam dunia perniagaan juga nanti.. Sekarang sedang berusaha untuk recee tempat yang sesuai.. Bukan untuk jangka masa pendek.. Tapi, untuk jangka masa panjang.. Hopefully terealisasi lah.. Sampai bila mau menjadi kuli jerk kan.. 90% rezeki adalah dalam perniagaan..

Dan hari ni aku rasa aku akan balik lewat. Memandangkan aku datang lewat jugak hari ni.. So, terpaksalah stay back dekat ohpiz.. Untul jam 7 malam baru balik. Hari ni dah kena sindir sebab datang lewat.. Aduhai.. Susah sangat mau membangunkan semangat dalam diri kan.. Tapi, aku rasa, sindiran itu ndak langsung memberi kesan pada diri aku.. Bukan aku sengaja mau lewat pown.. Dan yang penting, aku masih datang ke ohpiz.. Ndak macam beberapa anggota kami.. Datang bila ada konti jak.. Yang pasti, diorang dah kena pantau.. Uhu~~ Ngeri lor..

Hurmm.. Cerita si budak Pramugara yang masih misteri.. Actually dia ajak aku untuk jadik cabin crew.. Aku cakap, kasi aku ruang untuk berfikir.. But now, aku rasa aku dah tau keputusan dalam diri aku.. Jap nanti aku share k.. Sekarang ni mau jalan dulu.. See yaaa!!

No comments: