INI HARI & ESOK

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Hyepzz!!
Sedang melayan Fenomena Dunia Muzik.. Oppa Gangnam by Psy.. Its cool.. ADa cerita menarik di sebaliknya.. Ada yang mengaitaknnya dengan posisi sex seperti Kuda dan ada juga yang mengaitkannya dengan Agama Islam.. Hurmm.. For me yang tak faham mengenai maksud bahasa yang digunakan.. Its just a song!! And we call it Music.. But sometimes music tu boleh membinasakan.. Melalaikan.. Itu yang aku akui.. Macam dekat Kelab Malam tuh.. Melalaikan dan sangat Membazir.. Mungkin baru orang yang kedekut macam aku ni.. Itu sangat tidak berbaloi.. Namun bagi mereka yang tak kesah.. Mungkin ia boleh dikaitkan dengan Kepuasan dan cara mereka menghargai diri sendiri.. Lain padang, lainlah belalang..

Tidak aku lupakan melayan video Asia Wave oleh Shila Amzah yang turut mencipta fenomena bila dinobatkan sebagai Juara dalam pertandingan seantero Asia itu.. Not bad.. And im pround on be half of Malaysian.. Aku kenal dia sebagai seorang penyanyi yang bersuara lunak.. Menjiwai lagu dan mempunyai personaliti sendiri.. Lagu dia berjudul 'Memori Tercipta' telah menambat hati aku sebagai seorang pendengar beberapa tahun yang sudah.. Muncul dengan single 'Patah Seribu' yang tidak kurang hebatnya juga merobek kekusutan dalam hati selain lagu yang juga diminati oleh kawan aku.. Yang dia nyanyikan bersama Jac dan Ning.. 'Beribu Sesalan' turut menarik perhatian ramai termasuk aku..


Kini, lagu persembahan Malique dan Black 'Teman Pengganti', Hafis AF 'Ku Akui' dan Shahir 'Pendam' menjadi antara favurit lagu aku.. Menemani aku setiap kali memandu bersam si Chomel tersayang.. Sure lagu itu aku ulang main berkali-kali.. Selain lagu persembahan Sharifah Zarina 'Memandang Awan' dan yang sentiasa menjadi kegemaran aku Nera 'Hatiku Milikmu'.. Hurmm.. Hebat juga lirik dalam kesemua lagu ni.. Sangat memberi kesan pada aku.. Huh!

Dan sekarang aku masih berada di ohpiz.. Baru ja balik dari 1Borneo membeli beberapa barangan Make-Up yang penting untuk aku guna semasa penggambaran.. Belakangan ini, muka aku nampak suram bila juru make-up tiada.. Dan terpaksa menggunakan make-up yang tidak sesuai dengan tona wajah aku yang agak tinted. Menyebabkan wajah kelihatan Suram dan Kelabu.. Uhuhu.. Actually, aku rasa malu nak beli.. Nasib baik aku jalan ngan bos aku.. Agak tumpis mulut bos aku tu.. Akhirnya, terbongkar jua rahsia.. Make-up itu untuk aku.. Jurujual M.A.C tu pun mengesyorkan tona yang sesuai untuk warna kulit aku dan yang 'ngam' kalau penggambaran.. Sempat juga dia buat demo.. Its awesome and i like it!! Huhuhu.. Terbang duit aku.. Baru 2 hari gaji.. Matai.. Utang belom bayar lagi nih.. 1K sudah terbang.. Hurmm~~ Menyesal pun ndak guna.. Hujung-hujung.. Tema 'Ikat Perut' adalah jalan yang paling selamat diambil..

Dan, sekarang ni, masih lagi menunggu tetamu untuk berkunjung ke rumah.. Menunggu diorang call.. Akhirnya adik aku menelefon dan memberitahu kalau diorang sudah ada di Ranau.. Hurmm.. Hati sensitif aku terusik.. Kenapa baru mau kasi tau?? Kenapa sebelum bergerak sini bagitau.. Ya Tuhan!! Mau marah ja aku rasa sekarang nih.. Ya lah.. Macam mana dengan urusan esok.. Kan aku kerja?? Aku rasa macam ndak bertanggung jawab kalau melepaskan diorang begitu tanpa aku bersama diorang.. Dah lah aku ndak minta cuti untik esok.. Matai~~ Bingung wooo!!

Namun, harus relax dalam setiap keadaan.. Mesti ada jalan penyelesaian.. Yang pasti, esok harus aku hadapi jua..

Sekarang ni

No comments: