MENUNGGU

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Hyepp!
Semoga semua hidup gembira hari ini.. Alhamdulillah masih bernafas.. Semalam sesak nafas lor.. Sejuk sangat lor.. Lepas buat blog tuh terus off tu bed.. Ndak fikir panjang.. I need much rest.. Plus, hari ini aku kerja awal pagi.. Nyaris lagi lewat.. Huhuhu~~ Duty sampai jam 9 pagi sahaja sebelum menyerahkan konti kepada Mak Hayy dan Hani untuk mengendali i-Bagus Bah secara langsung bermula 9.15 hingga 10 pagi..

Berpakaian yang cukup santai aku ni hari.. Takut juga kalau terserempak dengan big bos kami.. Just mengenakan shirt, jeans dan sepatu favurit aku.. Biru turquoise.. Lemah ja ni hari.. Patner aku datang lewat.. Katanya bangun jam 6.02 pagi.. So, dekat 6.30 baru dia sampai.. Lepas tuh agak bad mood jugak bila terpaksa menjelaskan keputusan bos supaya tugas aku esok diambil alih.. Aku pun baru tau.. Aku pun ndak sangka.. Dan yang paling penting, aku tiada pun buat permohonan.. Dan aku OK saja kalau aku di arah untuk menjalankan tugas esok memandangkan aku pun free jugak.. But then, please ask Bos for future action.. Sebab kita ada ketua..

Sepatutnya hari ini akan ke Yayasan Sabah untuk berbincang mengenai lokasi shooting. Tapi, dek kerana hujan yang terus melanda negeri di bawah bayu ini, maka anak kepada penerbit aku dilanda demam selsema.. Dayyan nama baby dia.. Baru masuk setahun budak tuh.. Shumill~~ So, hari ini aku merancang untuk balik dalam jam 2 petang.. Ingat nak singgah kat 1B jap nanti.. Nak carik stuff sket.. Mau balik awal mengatur peruntukan.. Sebab aku mau kasi settle down semua hutang aku sebelum aku di tagih di hadapan Tuhan.. Hurmm..

Sesambil tuh, aku akan terus menunggu ketibaan parents dan adik aku ke sini.. Pagi tadik aku sempat call.. Tapi ndak menyambut pulak.. Mungkin saja mau buat surprise atau saja ndak mau kasi tau.. Hurmm.. Ntah la.. Begini lah selalu.. Aku tau akan kedatangan diorang ke sini pun bukan daripada diorang.. Last minutes baru tau.. Tu pun, nasib baik macik aku call semalam.. Thatz why amat sukar untuk aku mengatur jadual di minit terakhir.. Dan keadaan ini membuatkan aku sedih sangat!! Hurmm.. Oh!! Lamanya lagi jam 2 petang.. Sekarang baru jam 11.10 pagi.. Hurmm~~

No comments: